Despre Chakre

root chakra radacina rosu red stabilitate
Root Chakra
Culoare: roșie
Localizare: la baza coloanei vertebrale, in zona pelvină și primele trei vertebre.

Chakră rădăcină blocată se poate manifesta ca probleme fizice, cum ar fi artrita, constipație și probleme ale vezicii urinare sau ale colonului, sau emoțional prin sentimentul de nesiguranță în ceea ce privește finanțele sau nevoile noastre de bază și bunăstarea.

Când este activata, deschisă, ne vom simți în impământați și în siguranță, atât fizic, cât și emoțional.

Sacral Chakra
Culoare: portocalie
Localizare: mai jos de buric, deasupra osului pubic.

Problemele cu această chakră pot fi observate prin probleme cu organele asociate, cum ar fi infecții ale tractului urinar, dureri de spate și impotență.

Din punct de vedere emoțional, această chakră este conectată la sentimentele noastre de încredere în sine.

Dacă e activă se spune ca încrederea noastră în legatură cu plăcerea, sexualitatea și creativitatea este mai pronunțată.

sacral chakra sacrala incredere trust
solar plexus chakra pexului solar galmen yellow
Solar Plexus Chakra
Culoare: galbenă
Localizare: partea de sus a abdomenului, în zona stomacului.

Blocajele din chakra a treia sunt adesea experimentate prin probleme digestive cum ar fi: ulcere, arsuri la stomac, tulburări de alimentație și indigestie.

Se spune ca este chakra puterii noastre personale.

Când este blocată înseamnă că stima noastră, încrederea în sine este scăzută.

heart chakra inimii culoare verde
Heart Chakra
Culoare: verde
Localizare: în mijlocul pieptului, chiar în dreptul  inimii.

Blocajele din chakra inimii se pot manifesta în sănătatea noastră fizică prin probleme cardiace, astm și probleme de greutate.

Dar blocajele sunt adesea văzute și mai clar prin acțiunile oamenilor. Persoanele cu blocaje ale chakrei inimii pun adesea pe alții pe primul loc, în detrimentul lor.

Este mijlocul celor șapte chakre, așa că face o punte între chakrele noastre superioare și inferioare și reprezintă, de asemenea, capacitatea noastră de a ne iubi și de a ne conecta cu ceilalți. Când este blocată ne poate face să ne simțim singuri, nesiguri și izolați.

Throat Chakra
Culoare: albastră
Localizare: la baza gâtului.

După cum ar fi de așteptat, această chakră este conectată la capacitatea noastră de a comunica verbal.

Problemele de voce și gât, precum și orice probleme cu tot ce înconjoară acea zonă, cum ar fi dinții, gingiile și gura, pot indica un blocaj. Blocajele sau alinierea greșită pot fi observate și prin dominarea conversațiilor, bârfirea, vorbirea fără să se gândească și problemele în a-ți spune părerea.

Când sunteți aliniat, veți vorbi și asculta cu compasiune și vă veți simți încrezător când vorbiți, deoarece știți că sunteți sincer cu voi înșivă prin cuvintele voastre.

throat chakra gatului culoare albastra
Third eye chakra celui de-al treilea ochi culoare violet
Third Eye Chakra
Culoare: indigo
Localizare: în mijlocul frunții între sprâncene.

Deoarece această chakră este situată fizic pe cap, blocajele se pot manifesta ca dureri de cap, probleme cu vederea sau concentrare și probleme de auz.

Oamenii care au dificultăți în a asculta realitatea (care par să „știe totul”) sau care nu sunt în contact cu intuiția lor pot avea și ele un blocaj.

Când sunt deschisi și aliniați, se crede că oamenii își vor urma intuiția și vor putea vedea imaginea de ansamblu.

Persoanele care au aceasta chakră activată își folosesc mai mult instinctul, și de asemenea, imaginația.

crown chakra coroana culoare indigo
Crown Chakra
Culoare: violet
Localizare: în vârful capului.

Chakra coroană este legată de orice altă chakră (de fiecare organ din acest sistem) Afectează  toate acele organe, creierul și sistemul nervos.

Este considerată chakra iluminării și reprezintă legătura noastră cu scopul și spiritualitatea vieții noastre. Cei cu o chakră a coroanei blocată pot părea îngusti la minte, sceptici sau încăpățânați.

Când această chakră este deschisă, se crede că ajută la menținerea tuturor celorlalte chakre deschise și pentru a aduce persoanei fericire și iluminare. Deoarece aceștia sunt toți centri energetici ai corpului care corespund sentimentelor, probabil în timp ce citeai unul a rezonat cu tine. Dar unul diferit poate rezona cu tine mâine.

Este posibil ca unul să rezoneze cu tine mai mult decât toate celelalte și asta poate să te faca să conștienizezi ce poți debloca. Alte blocaje pot apărea din când în când. Energia este în continuă miscare și dacă ai azi un blocaj nu trebuie să te ingrijorezi. Fii blând cu tine