Ce sunt uleiurile esențiale?

essential oil ulei esential plante aromatice

Uleiurile esențiale sunt adesea folosite în aromoterapie, o formă de medicină alternativă care folosește extracte de plante pentru a susține sănătatea și bunăstarea.

Uleiurile esențiale sunt compuși extrași din plante. Uleiurile captează mirosul și aroma plantei sau „esența”. Compușii aromatici unici conferă fiecărui ulei esențial esența sa caracteristică.

Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilare sau metode mecanice, cum ar fi presarea la rece. Odată ce substanțele aromatice au fost extrase, acestea sunt combinate cu un ulei purtător pentru a crea un produs care este gata de utilizare.

Modul în care sunt făcute uleiurile este important, deoarece uleiurile esențiale obținute prin procese chimice nu sunt considerate uleiuri esențiale adevărate.

Uleiurile esențiale sunt cel mai frecvent utilizate în practica aromoterapiei, în care sunt inhalate prin diverse metode. Uleiurile esențiale nu sunt menite să fie înghițite. Substanțele din uleiurile esențiale pot interacționa cu corpul tău în mai multe moduri.

Când sunt aplicate pe piele, unele substanțe din plante sunt absorbite. Anumite metode de aplicare pot îmbunătăți absorbția, cum ar fi aplicarea cu căldură sau în diferite zone ale corpului. 

Inhalarea aromelor uleiurilor esențiale poate stimula zonele sistemului dumneavoastră limbic, care este o parte a creierului dumneavoastră care joacă un rol în emoții, comportamente, simțul mirosului și memoria pe termen lung.

Sistemul limbic joacă, de asemenea, un rol în controlul mai multor funcții fiziologice inconștiente, cum ar fi respirația, ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Uleiurile esențiale pot fi inhalate sau diluate și aplicate pe piele. Acestea vă pot stimula simțul mirosului sau pot avea efecte medicinale atunci când sunt absorbite.

Caracteristicile plantelor care stau la baza uleiurilor  esențiale utilizate în masajul celor 5 continente. 
Citește mai mult