Ce este Reiki?chakre body corp localizare pozitie

Terapia Reiki este o formă de terapie complementară legată de vindecarea energetică.


Cuvântul „Reiki” provine din cuvintele japoneze „rei”, care înseamnă universal și „ki”, care înseamnă energie vitală.


Reiki este un tip de vindecare energetică. Energia poate stagna în corp acolo unde au existat vătămări fizice sau chiar dureri emoționale. În timp, aceste blocaje energetice pot provoca boli.


Medicina energetică își propune să ajute fluxul de energie și să elimine blocajele într-un mod similar cu acupunctura sau presopunctura. Îmbunătățirea fluxului de energie în jurul corpului poate permite relaxarea, ameliorarea durerii, accelerarea vindecării și reducerea altor simptome ale bolii.


Mikao Usui este cel care a dezvoltat terapia Reiki în anul 1922. Cu toate acestea, oamenii practica Reiki de aproximativ 2.500 de ani. Oamenii spun despre Reiki ca este vindecarea cu ajutorul măinilor. Cea mai actuală formă de reiki se numește Usui Reiki Ryoho.


Reiki este o metodă simplă, naturală și sigură de vindecare și creștere spirituală care poate fi utilzată cu ușurință de toată lumea. Este eficientă în a ajuta aproape orice boală și afecțiune cunoscută și creează întotdeauna un efect benefic. De asemenea, poate fi utilizată împreună cu toate celelalte tehnici medicale sau terapeutice pentru a ameliora efectele secundare și pentru a crește efectele oricăreia dinte ele.

Despre cele șapte chakre principale are corpului. 
Citește mai mult